Köpingebro

Den växande byn har i dagsläget ungefär 500 hushåll.

Den belysta cykelvägen mellan Köpingebro och Nybrostrand är mycket flitigt använd av personer som motionerar; går, cyklar, rastar hunden, springer eller helt enkelt bara flanerar. Det är också en transportsträcka till och från Ystad och Nybrostrand. 

Det finns i byn bland annat bibliotek, skola, förskola, sporthall, ungdomsgård, livsmedelsaffär med manuell köttdisk, pizzeria/restaurang, läkarpraktik, hårsalonger, det antroposofiska äldreboendet Vigs Ängar. Byn har många aktiva föreningar, förutom byalaget bland annat scoutkår, idrottsförening och pensionärsförening.

Cykelavstånd till sandstrand och golfbanor i Nybrostrand. Pågatågen har avgångar med en timmes mellanrum till Ystad, Malmö/Köpenhamn och Simrishamn. Numera kan man åka hela vägen till Helsingborg från Köpingebro, utan att byta tåg.

En fantastisk natur finns i direkt anslutning till byn. Bland annat finns det en unik fauna söder om byn mot Nybroån. Fjärilar, grodor, orkidéer med mera. Fina rekreationsområden att besöka, promenera i och studera, utan att behöva ta bilen dit.

Följ Köpingebro på Facebook!